Totalita je tu opäť, len sa to tu ešte tutlá.

15. júla 2021, veroninmichal, Myslím si

Doktor Špek povolí infikovaným ísť si nakúpiť do supermarketu akoby v tom nebolo riziko, nevakcinovaným znepríjemňuje návrat zo zahraničia nariadením automatickej karantény pretože sa ešte odmietajú podrobiť totálnej kontrole, ale vakcinovaným umožní priviesť nákazu z letovísk nekontrolovane domov.

V zdravotníckej opatere je niekoľko desiatok pozitívnych (rozumej napadnutých akýmsi nanokoronavírusom) ale pandémia je strašná, opatrenia stále trvajú, strach a naivita sa udržuje na vysokej úrovni. Doktor Špek, exekutíva, socio- a psychopati už nerešpektujú nič a nikoho, negatívne je dobre, pozitívne je zle, sme svedkami reverzie hodnôt. Pani z Pionierskeho paláca porazila zlo tak ako sľubovala na predvolebných reklamných plochách. Delta je nákazlivejšia ako gama, vedci – rebelanti ju prirovnávajú k nádche. Ak nemáš protilátky, si druhotriedny človek. Ak si ich dáš pichnúť, si prvotriedny somár. Reklamné plochy sú tu na to, aby nás klamali.

Informácie sa taja, o tajnostiach sa informuje ale medioprestitúti sú podozrivo ticho. Nezávislá žurnalistika neexistuje. Udavači na lodi bláznov si užívajú svoju pseudoslobodu. Mečiar s Klausom v porovnaní s týmito súčasnými boli dobrí anjeli. Slušné Slovensko je neslušne ľahostajné k nemorálnosti. Pápež príde na jeseň, ak ho dovtedy neskolí kolona.

Všetci sme zostarli o 33 rokov. Necítime, že až o toľko, a neuvedomujeme si to. Havel teda nebol dobrý anjel aj keď bol sametový. Nech mu je zem ľahká. Nepoviem, ako môj otec, keď prišla reč na politiku a na tatíčka Masaryka, aby ho zem vyvrhla. A pritom sa rozžhavil do biela. Asi mal nepríjemné spomienky na prvorepublikovú pluralitu…

Zajtra budú potopy, niekde aj silné vetry a padať budú prachy pôvodom zo Sahary. Pantokrator na nebesiach mlčí. Gretka sa cíti zneužitá. Pozerám sa pesimisticky na našu optimistickú budúcnosť. Sme vo fáze, keď zajtra znamená včera, žijeme v krajine neobmedzených možností a manipulácií. Svet s točí opačne a stále rýchlejšie. Už ani nestačím zhasínať lampy. Je v tom poriadny kus pesi-mystiky. Inkvizícia sa ešte len rekonštituuje ale už exkomunikuje. Kazateľa zatiaľ neobesili hoci vyzerá ako teľa, gumák ešte nezaviedol útrpné právo. Niekto napísal na bránu: Vaccine mach frei. Zmiznite strašidlá, choďte preč.