Založ si blog

Totalita je tu opäť, len sa to tu ešte tutlá.

Doktor Špek povolí infikovaným ísť si nakúpiť do supermarketu akoby v tom nebolo riziko, nevakcinovaným znepríjemňuje návrat zo zahraničia nariadením automatickej karantény pretože sa ešte odmietajú podrobiť totálnej kontrole, ale vakcinovaným umožní priviesť nákazu z letovísk nekontrolovane domov.

V zdravotníckej opatere je niekoľko desiatok pozitívnych (rozumej napadnutých akýmsi nanokoronavírusom) ale pandémia je strašná, opatrenia stále trvajú, strach a naivita sa udržuje na vysokej úrovni. Doktor Špek, exekutíva, socio- a psychopati už nerešpektujú nič a nikoho, negatívne je dobre, pozitívne je zle, sme svedkami reverzie hodnôt. Pani z Pionierskeho paláca porazila zlo tak ako sľubovala na predvolebných reklamných plochách. Delta je nákazlivejšia ako gama, vedci – rebelanti ju prirovnávajú k nádche. Ak nemáš protilátky, si druhotriedny človek. Ak si ich dáš pichnúť, si prvotriedny somár. Reklamné plochy sú tu na to, aby nás klamali.

Informácie sa taja, o tajnostiach sa informuje ale medioprestitúti sú podozrivo ticho. Nezávislá žurnalistika neexistuje. Udavači na lodi bláznov si užívajú svoju pseudoslobodu. Mečiar s Klausom v porovnaní s týmito súčasnými boli dobrí anjeli. Slušné Slovensko je neslušne ľahostajné k nemorálnosti. Pápež príde na jeseň, ak ho dovtedy neskolí kolona.

Všetci sme zostarli o 33 rokov. Necítime, že až o toľko, a neuvedomujeme si to. Havel teda nebol dobrý anjel aj keď bol sametový. Nech mu je zem ľahká. Nepoviem, ako môj otec, keď prišla reč na politiku a na tatíčka Masaryka, aby ho zem vyvrhla. A pritom sa rozžhavil do biela. Asi mal nepríjemné spomienky na prvorepublikovú pluralitu…

Zajtra budú potopy, niekde aj silné vetry a padať budú prachy pôvodom zo Sahary. Pantokrator na nebesiach mlčí. Gretka sa cíti zneužitá. Pozerám sa pesimisticky na našu optimistickú budúcnosť. Sme vo fáze, keď zajtra znamená včera, žijeme v krajine neobmedzených možností a manipulácií. Svet s točí opačne a stále rýchlejšie. Už ani nestačím zhasínať lampy. Je v tom poriadny kus pesi-mystiky. Inkvizícia sa ešte len rekonštituuje ale už exkomunikuje. Kazateľa zatiaľ neobesili hoci vyzerá ako teľa, gumák ešte nezaviedol útrpné právo. Niekto napísal na bránu: Vaccine mach frei. Zmiznite strašidlá, choďte preč.

Tak kedy skončí SVO?

12.03.2024

1/ keďže na Ukre nechcú vztýčiť bielu vlajku, tak asi potom, čo vztýčia iba vlajku čiernu. 2/ keď RF dokončí denacifikáciu a demilitarizáciu svojho suseda. 3/ keď Európa dotancuje svoj posledný valčík. 4/ Keď Pavlovi sa pomieša v hlave všetko tak, že sa znovu stane Šavlom a začne písať listy. 5/ keď sa Nato a Otan vráti do búdy a nebude štekať na Fera z Ríma. [...]

Vojíni, vojaci prešli, prošli, přišli. . . aj odišli.

23.01.2024

68/ Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný mozog. Vojak je dieťa generálov bez srdca zabíjajúce deti výrobcov zbraní zbraňami iných výrobcov zbraní. Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný mozog. Vojak je nástroj bez mysle bojujúci za idey diktátorov chcejúcich ovládnuť tento (s)prostý svet. Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

veroninmichal

Píšem ako myslím... Myslím ako cítim... Cítim ako to je...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 98
Celková čítanosť: 161152x
Priemerná čítanosť článkov: 1644x

Autor blogu