Založ si blog

Nezdá sa nám to

Niekedy sa zdá, že samotná existencia Ruska Západ výrazne dráždi a urobí všetko pre to, aby nám nedovolil rozvíjať sa tak, ako chceme, a žiť tak, ako chceme, poznamenal hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Západné mocnosti, ktoré sú proti Rusku na Ukrajine, možno považovať za nepriateľov vedúcich vojnu proti štátu, uviedol v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Poukázal na to, že ekonomické sankcie, vyzbrojovanie ukrajinských nacionalistov a poskytovanie informácií na útoky na ruské jednotky predstavujú vojnové činy.

“Iste, pri ich pomenúvaní stále používame mierny výraz ‘nepriateľské štáty’, pretože to, čo robia, je vojna,“ povedal Peskov na vzdelávacom fóre.

Rozhodnutie o zmrazení ruských devízových rezerv, ktoré krajina drží v západných finančných inštitúciách, a diskusie o poskytnutí peňazí Ukrajine označil za zjavný útok na vlastnícke práva, ktoré sú základom západnej civilizácie. “Boli to peniaze, ktoré vlastníte vy a ja,” vysvetlill Peskov. “Boli nám ukradnuté a sú nám stále kradnuté.”

V snahe poškodiť Rusko v rámci „hybridnej vojny“ Západu zohrávajú priamu úlohu jeho protivníci, povedal predstaviteľ. “Nielen americkí, ale aj britskí vojenskí poradcovia hovoria ozbrojeným ukrajinským nacionalistom, čo majú robiť, a poskytujú im spravodajské informácie,” vysvetlil.

Cudzinci tiež pomáhajú Ukrajincom špiniť povesť Ruska uprostred nepriateľských akcií, dodal Peskov. “Zinscenujú provokácie, ktoré sú občas také krvavé, že si ich ľudská myseľ ani nedokáže predstaviť,” zdôraznil s odkazom na icident v meste Buča, keď režim v Kyjeve prišiel s nepodloženými obvineniami, že ruské jednotky sa počas jeho ovládnutia dopustili vojnových zločinov. Moskva obvinila Kyjev, že si dôkazy vymyslel.

“Je jasné, že ukrajinskí ‘špecialisti’ by to nedokázali urobiť s takou profesionalitou. Pracuje pre nich armáda PR spoločností, televíznych štábov a poradcov pre informačnú vojnu,” povedal.

Konflikt neprišiel z ničoho nič, poznamenal Peskov a uviedol, že už v roku 2005, keď Rusko vytvorilo spravodajský kanál v anglickom jazyku, ktorý mal vysielať alternatívne názory západného publika, sa stretol s odporom.

“Ak RT porovnáte s anglosaským mediálnym impériom, uvidíte, aké je malé. Jej účinnosť však rástla vďaka alternatívnemu pohľadu,” povedal. Západní disidenti “nedostali svoju platformu” v západných médiách, pretože “ak tam vyjdete mimo vytýčené hranice a vyjadríte iný názor, príde inkvizícia, ako v stredoveku”, tvrdí Peskov.

Niekedy sa zdá, že samotná existencia Ruska Západ výrazne dráždi a urobí všetko pre to, aby nám nedovolil rozvíjať sa tak, ako chceme, a žiť tak, ako chceme.

Obdobie, ktoré svet teraz prežíva, je podľa neho “dokonalou búrkou a momentom pravdy”.

Podujatie, na ktorom sa Peskov zúčastnil, bolo zorganizované pre učiteľov a ich študentov. Prejav hovorcu Kremľa mal názov “Informačná vojna: hra bez pravidiel” a bol určený mladšiemu publiku.

* prevzaté

Tak kedy skončí SVO?

12.03.2024

1/ keďže na Ukre nechcú vztýčiť bielu vlajku, tak asi potom, čo vztýčia iba vlajku čiernu. 2/ keď RF dokončí denacifikáciu a demilitarizáciu svojho suseda. 3/ keď Európa dotancuje svoj posledný valčík. 4/ Keď Pavlovi sa pomieša v hlave všetko tak, že sa znovu stane Šavlom a začne písať listy. 5/ keď sa Nato a Otan vráti do búdy a nebude štekať na Fera z Ríma. [...]

Vojíni, vojaci prešli, prošli, přišli. . . aj odišli.

23.01.2024

68/ Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný mozog. Vojak je dieťa generálov bez srdca zabíjajúce deti výrobcov zbraní zbraňami iných výrobcov zbraní. Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný mozog. Vojak je nástroj bez mysle bojujúci za idey diktátorov chcejúcich ovládnuť tento (s)prostý svet. Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

veroninmichal

Píšem ako myslím... Myslím ako cítim... Cítim ako to je...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 98
Celková čítanosť: 160788x
Priemerná čítanosť článkov: 1641x

Autor blogu