Založ si blog

„Neočkujte, jsou tady lidi! „

parafrázujem dobrého vojaka Švejka, ktorý, keď vypukla streľba, vykríkol: nestřílejte, jsou tady lidi!  Pred dvomi rokmi vypukla pandémia. Kto môže zostáva na Houmofise, niekto musí do roboty pandémia-nepandémia. Kravy sa musia dojiť, či je sviatok, alebo piatok. Niektorí vedia podojiť všetkých. Námatkovo spomeniem: energetické podniky, ropné koncerny, stávkové spoločnosti…

Vláda vyhlásila núdzový stav a obmedzenie voľného pohybu väzňov (tak prekládá stupídne slovo lockdown náš slovník cudzích slov) , pardón, nie väzňov ale občanov SR som myslel, ale povolila vychádzky so psom a mačkou. Na svoje si teda prídu iba tí, ktorí chovajú psov a  mačky zároveň. Videcke mačky a mestské túlavé na toto nariadenie s prepáčením sejú, ony sa najradšej vetrajú bez majiteľa a najradšej v noci (to night) vychádzajú na lov. Nehovoriac o kocúroch, tí to majú na voľno ešte radšej. Ale, halt, o kocúroch sa v nových nariadeniach nehovorí, majú to dole zamknuté, od toho to hrozné slovo „lokdaun“ a tak je zrejmé, že majú hegerské zaracha. Ibaže by niekto lobboval a Mikeš by nariadil výnimku za zákazu. Takisto svine, ktoré sú chované v panelákoch pre potešenie niektorých paničiek majú smolu, na svine a bravčeky sa v nariadeniach o vychádzkach nemyslelo.

Ktovie ako naša nejapná vláda obmedzí armádu houmlesákov, ktorá sa v tejto republike tak rozrástla ako takpovediac králiky Austrálii.

Príroda má rada rovnováhu, v Austrálii sa králiky obludne premnožujú, zožrali ovciam a baranom skoro všetku pašu. Austrálčania mydlili Novaka Djokoviča. Potom ho vyhostili, aby sa jeho názory tiež nepremnožili. Ale naopak blbouni nejapní tam ako živočíšny druh vyhynuli. Že neviete, kto je to blboun nejapný? Bol to taký väčší vták, ktorý už vyhynul, podobal sa na káčera, ale je (bol) taký ťažký, že nemohol lietať. Bol dokonca väčší ako moriak americký, ale ten ešte dokáže lietať aj keď iba zťažka. Moriaky v Amerike nelietajú na Deň vďakyvzdania, keď už sú spravidla pečení-varení bez peria na tanieri. Po moriakoch v Amerike nezostáva ani uhlíková stopa.

U nás tiež nezostávajú kondenzačné stopy po eroplánoch na blankytnej oblohe. Ale niekedy aj zostávajú. A keď eroplány lietajú krížom-krážom, tak aj „kondenzačné stopy“ zostávajú krížom-krážom cez celú oblohu. Potom sa zvyčajne pokazí počasie. Ale vraj to nie je škodlivé. Ani Sars-cov-2 nie je škodlivý. Iba občas sa niektorí nakazia, prekonajú infekciu alebo umrú. Treba sa dať zaočkovať, vakcína je riešenie, bolesti hlavy, závraty, hypertenzia, a sú tu aj mutácie.. A, B, D, Omicron, 3,14…….. Presne podľa gréckej abecedy.

Tak kedy skončí SVO?

12.03.2024

1/ keďže na Ukre nechcú vztýčiť bielu vlajku, tak asi potom, čo vztýčia iba vlajku čiernu. 2/ keď RF dokončí denacifikáciu a demilitarizáciu svojho suseda. 3/ keď Európa dotancuje svoj posledný valčík. 4/ Keď Pavlovi sa pomieša v hlave všetko tak, že sa znovu stane Šavlom a začne písať listy. 5/ keď sa Nato a Otan vráti do búdy a nebude štekať na Fera z Ríma. [...]

Vojíni, vojaci prešli, prošli, přišli. . . aj odišli.

23.01.2024

68/ Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný mozog. Vojak je dieťa generálov bez srdca zabíjajúce deti výrobcov zbraní zbraňami iných výrobcov zbraní. Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný mozog. Vojak je nástroj bez mysle bojujúci za idey diktátorov chcejúcich ovládnuť tento (s)prostý svet. Vojak je magor, vojak je hlupák, vojak je vygumovaný [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

veroninmichal

Píšem ako myslím... Myslím ako cítim... Cítim ako to je...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 98
Celková čítanosť: 161877x
Priemerná čítanosť článkov: 1652x

Autor blogu